Unghiile tehince

Ce sunt ?

Unghiile tehince sunt extensii ale unghiilor naturale create cu ajutorul diferitelor tehnici și materiale. Unele unghii artificiale încearcă să imite aspectul unghiei naturale cât mai bine posibil, în timp ce alte modele pot deforma în mod intenționat forma tipică a acesteia.

Unde au aparut?

Încă din cele mai vechi timpuri femeile si-au doriti unghii lungi si atragatoare. În Egipt femeile foloseau fildes , oase sau aur pentru a-și prelungii unghiile și pentru a arăta astfel cât mai frumoase și mai scumpe.

Unghiile din acryl au apărut în SUA, în anul 1954 când Fred Slack, un medic stomatolog, și-a rup o unghie în timp ce lucra și a încercat să își construiască una nouă folosind acryl-ul (un material folosit des în stomatologie si descoperit in al doilea Razboi Mondial ). Unghia pe care acesta a creat-o părea foarte naturală și chiar a scăpat și de durerea provocată de ruperea acesteia. De atunci doctorul Slack a continuat să cerceteze compoziții și forme noi pentru a modela unghiile. Nu după mult timp acesta a obținut și patentul pentru inventarea compoziției de acryl și a formelor pentru unghii tehnice denumite Patti Nails. În ultimii 20 de ani a apărut și gelul pentru construcția unghiilor tehnice, tot în Statele Unite ale Americii. Folosirea și aplicarea lui s-a dovedit a fi mai ușoară decât cea a acryl-ului, mai ales în condiții casnice. Saloanele au început și ele să îl folosească deoarece nu are miros, spre deosebire de acryl care emană un miros puternic. Dar în ciuda acestui fapt, acryl-ul este preferat deoarece este mai rezistent, are proprietatea de a masca mai bine imperfecțiunile unghiilor și poate să ofere un aspect mult mai natural unghiei.